INTERVJU: ZLO KRME

Ove jeseni trendseterice su postale ovisne o toplim pamučnim majicama, popularno zvanim “sweatshirts.” Ako su vas osvojile Givenchy majice s printom rotvajlera ili Kenzo majice s printom tigra, Zlo krme majice s šaljivim printom prasca mogle bi vam se sviđati. 😉

Tko se krije iza brenda Zlo krme i odakle ideja za naziv? Iza brenda Zlo krme krije se Tamara Komljenović, diplomirana dizajnerica interijera. Likovnu akademiju završila sam u Bologni te sam se donedavno i bavila svojom strukom. Radila sam u Beču do kraja osmog mjeseca, a onda sam odlučila da pokrenem nešto svoje i otuda Zlo krme. Naziv je nastao sasvim slučajno, u jednoj besanoj noći. Inače sam sebe u šali nazivala zlim krmetom te imam i tetovažu svog izmišljenog crtanog lika.

Što sve imaš u svojoj ponudi? U svojoj ponudi za sad imam T-shirt majice i dukserice i bedževe. Planiram da uvedem još i shopper bags, no tu sam još u pregovorima. U principu, voljela bih ove printove proširiti na još odjevnih predmeta, ali polako smišljam šta i kako jer nigdje ne žurim.
Kako nalaziš ideje za printeve?  Ideje za printove dolaze same. Prvobitna ideja je bila Krme u svim mogućim situacijama, odnosno “bilo kuda – krme svuda”. Počele su nadolaziti personalizirane narudžbe, svako je želio “svoje” krme, pa tako sad imam raznih printova. Inače jako volim da crtam, pa čim mi nešto padne na pamet, ja to i stavim na papir, odnosno u ovom slučaju na majicu.
Print šaljivog prasca osvojio je i kreativce iz Le Prase brenda pa se tvoje majice odnedavno mogu kupiti i u njihovom dućanu u Radićevoj. Da li je prase zaštitni znak tvog brenda i zašto baš prase? Prase je definitivno moj zaštitni znak, kako sam već naglasila, imam čak i tetovažu praseta. Obožavam tu životinju, osmislila sam njegov crtani lik još dok sam studirala te sam crtala i stripove s njim. Sad sam odlučila da ga primijenim i na odjevne predmete i voila’! Odnedavno se moje majice i bedževi mogu naći i u Radićevoj – uklopili smo koncepte i to mi se jako sviđa.
Koji je raspon cijena tvojih majica i gdje ih možemo kupiti? Moje T-shirts majice se mogu nabaviti po cijeni od 150kn, dok hudice koštaju 280kn. Sve nedoumice možete riješiti ako mi pišete na mail [email protected] ili preko facebook stranice Zlog krmeta.  Ne radi se samo o majicama koje su u ponudi, već možete i sami da date prijedloge – bilo da se radi o kroju, boji ili printu.
Imaš li kasnije u planu širiti brend na neke druge odjevne komade ili su majice jedino što će Zlo krme imati u svojoj ponudi? Iskreno se nadam da će biti širenja u asortimanu, ali za početak sam sasvim zadovoljna i ovim ishodom – nisam očekivala da toliko ljudi voli prasce isto koliko i ja. Ali pošto jako volim da crtam, nadam se da će potražnja biti još veća.