Ana Bacinger

BERLIN GUIDE 2019.

Vjerujem da ste klasične putopise o Berlinu već čitali. Svi dobro znamo koja su tipična turistička mjesta koja se moraju posjetiti, no ja vam danas donosim popis mjesta za koja smatram da bi vam se mogla svidjeti ako preferirate moj stil. Prošli tjedan uživala sam u prekrasnom Berlinu kojem sam se vratila nakon nekoliko godina i ono što vam mogu reći je da sam ga ovaj put doživjela u jednom sasvim drugačijem izdanju. Dok sam u prvom posjetu manično lovila sve turističke lokacije i razvikana mjesta, drugi posjet bio je rezerviran samo za uživanje, šetnje i vlastite interese. Poput pravog štrebera u Berlin sam se uputila spremna (čitaj: s isprintanim popisom svih restorana, muzeja i ostalih ‘it’ mjesta), no upravo sam zbog tog popisa Berlin doživjela onako kako sam ga i zamišljala. Hipsterski, cool i opušten, baš po mom guštu…

Max Brown Ku’Damm (Uhlandstraße 49)

Berlin ima ograničenu ponudu Airbnb stanova pa je prava lutrija pronaći pristupačan stan, no ako ćete bukirati hotel par mjeseci unaprijed cijene nisu previsoke. Mi smo spavali u prekrasnom Max Brown hotelu koji je genijalno uređen i koji se nalazi desetak minuta šetnje od shopping meke Bikini centra i poznate Kurfürstendamm aleje u kojoj vas čekaju brojni poznati dućani.

Ana Bacinger

Ana Bacinger

 

Benedict (Uhlandstraße 49)

Praktična stvar kod hotela je i njihov ultra popularan restoran u prizemlju koji nudi doručak 24 sata dnevno. Imajte na umu da je restoran ‘it’ mjesto pa ćete teško pronaći stol iza 8 sati. P.S. U sklopu hotela se nalazi i njihova pekarnica koja ima genijalne sendviče, najbolje croissante koje sam ikad probala i odličnu kavu!

Ana Bacinger

Ana Bacinger

 

Helmut Newton Foundation (Jebensstraße 2)

Helmut Newton Foundation je bio jedini muzej koji sam imala u planu posjetiti i preporučila bih ga svima. Trenutno osim njegovog stalnog postava, na prvom katu možete vidjeti fantastičnu izložbu ‘Saul Leiter. David Lynch. Helmut Newton. Nudes.’ Ovo je ‘must see’ ako planirate u Berlin do 19.05.

Ana Bacinger

Ana Bacinger

 

House Of Small Wonder (Johannisstrasse 20)

Restoran na prvom katu do kojeg vas vode ove bajkovite stepenice planirajte za kasni brunch jer je u vrijeme ručka nemoguće pronaći slobodni stol.

Ana Bacinger

Ana Bacinger

 

Voo Store/Companion Coffee (Oranienstraße 24)

Po dobru dozu mode svratite u Voo store. Dizajnerski dućan krije savršene odjevne komade i modne dodatke renomiranih dizajnera, a u sklopu njega nalazi se i divan kafić s terasom na kojoj možete upijati zrake sunca.

Ana Bacinger

Ana Bacinger

 

Kantini @ Bikini (Budapester Str. 38-50)

Bikini je još jedna odlična destinacija za shopping ako želite kupiti nešto što ne možete pronaći u Zagrebu. Manje poznati brendovi i hrpa pop up dućana nalaze se na dva kata shopping centra, a u nastavku je i Kantini – moderna menza koja nudi različite kuhinje po pristupačnim cijenama.

Ana Bacinger

Ana Bacinger

 

25 Hours Hotel Bikini (Budapester Str. 40)

Nakon ručka u Kantiniju svratite na kavu na terasu 25 Hours hotela. Ova simpatična terasa nalazi se na samom ulazu, dok vas na desetom katu čekaju razvikani Monkey bar i renomirani Neni restoran s pogledom na zoološki vrt.

Ana Bacinger

Ana Bacinger

 

Rosa Wolf (Eberswalder Str. 32)

Volite li magazine, Rosa Wolf je dućan za vas! Nalazi se u Prenzlauer Berg kvartu pa posjet ovom dućanu ostavite za nedjelju ako planirate na buvljak i popularni Mauerpark.

Ana Bacinger

Ana Bacinger

 

Father Carpenter (Münzstraße 21)

Možda najdraže mjesto za popiti kavu u Mitte je šarmantni Father Carpenter. Smješten u prekrasnom atriju nudi ukusan doručak i najbolju kavu koju sam popila u Berlinu. P.S. Obavezno naručite banana kruh s namazima!

Ana Bacinger

Ana Bacinger

 

Graedestrasse/Kreuzberg

Kreuzberg je pun preslatkih ulica u kojima se nalaze odlični kafići, restorani i bircevi, a ulica Graedestrasse moj je favorit u kvartu.

Ana Bacinger

Ana Bacinger

 

Michelberger hotel (Warschauer Str. 39-40)

Michelberger sam posjetila i prvi put kad sam bila u Berlinu jer me oduševio svojim interijerom i divnom terasom. Ako ćete zujati oko East Side Gallery, ovo mjesto je odlično za mali predah!

Ana Bacinger

Ana Bacinger

 

The Klub Kitchen (Almstadtstraße 9)

Volite li zdravu hranu, The Klub Kitchen je izbor broj jedan! Velika ponuda raznih kombinacija okusa osvojit će vas na prvu. Cijene su pristupačne, porcije su velike, a vibra je jako cool.

Ana Bacinger

članak je objavljen na Fashion.hr-u

Tags:
,