mommy stories: christmas gift ideas

Vjerujem da nisam jedina mama koja samu sebe stopira s kupnjom puno igračaka, no istovremeno želi da joj dijete ima apsolutno sve što bi ga moglo razveseliti. Ovaj period kojem se približavamo je najteži, jer osim što mu mi želimo ispod bora ostaviti hrpu odličnih igračaka, tu su i bake i djedovi, teta i brojni prijatelji koji jednostavno baš poput nas žele Leva razveseliti nekom sitnicom. Srećom, okruženi smo ljudima koji poštuju naše želje pa smo i ove godine napravili malu listu poklona na omiljenom Lafaboo za koje smatramo da će Levu biti super za razvijanje kreativnosti i motorike. Obožavam njihovu ponudu jer kod njih uvijek pronađem sjajne igračke od drva, za koje znam da će nakon što ih Lev preraste otići u druge ruke i da će jednostavno trajati godinama.

Lev je trenutno u fazi crtanja i stvaranja pa mi se učinilo savršenim da mu na listu stavim Magičnu ploču Louis po kojoj može šarati unedogled. Nije teška pa mi se čini sjajna za imati u autu, uzeti sa sobom na put ili spakirati da ima kad je na čuvanju kod bake. Osim ove ploče već dugo gledam Djeco alat jer pokazuje sve veći interes za pomoć u kući, a kad sama nešto popravljam uvijek je pokraj i želi sudjelovati.

Ostale igračke koje sam izdvojila su edukativne, jer smatram da su mu za ovu dob takve igračke i najkorisnije. Isprobali smo već Puzzle Cabanimo i obožava ih. U samo par dana je naučio gdje treba pospremiti koju životinjicu i ponosno nam to pokazuje. Ako doma imate dijete u ovoj dobi, mislim da s ovim puzlama nećete pogriješiti. Sortiranje boja od Janoda je igračka koja razvija koordinaciju oko-ruka, i pomaže vašem mališanu prepoznati oblike i boje. Zasad mu je jedino fora stavljati kružiće u plastične cijevi, no kroz zajedničku igru ga polako učim da bi u svakoj cijevi trebala završiti četiri kružića iste boje. Za kraj, edukativna igra lica od brenda Djeco učinila mi se savršenom za nešto kasniju fazu. Dolazi s 20 zabavnih životinjskih modela i svaki dio ima rupe koje pristaju na klinove na dasci. Moram priznati da je ova igračka i mene prikovala za stol koliko je genijalna.

Tražite li kvalitetne i prije svega edukativne igračke za bebu sličnog uzrasta, nadam se da će vam moji prijedlozi pomoći da ovog Božića budete najbolji Djed Božićnjak.

*sadržaj sponzorira Lafaboo

Tags: