binge worthy watching vol. 1

U vrijeme kada smo svi više manje unutar svoja četiri zida i pokušavamo pronaći zanimaciju kako ubiti slobodno vrijeme, nema boljeg od bingeanja odličnih serija. Iako imam podugačku listu serija koje bi vam preporučila, danas sam odlučila istaknuti tri koje su me osvojile unazad par mjeseci. U glavnoj ulozi su jaki ženski likovi koji osvajaju svojom glumom i karakterom – Zoe Kravitz koja je fantastična u ulozi divne Robyn Brooks, Elle Fanning u jednoj od svojih najboljih uloga ikad, u onoj u kojoj glumi Katarinu Veliku i Anya Taylor‑Joy koja nam je ulogom karizmatične Beth Harmon pokazala kako se apsolutno svi možemo zakačiti na šah.

 

high fidelity

 

Ako ste ljubitelj knjige ‘High Fidelity’ Nicka Hornbyja i istoimenog filma iz 2000. s John Cusackom u glavnoj ulozi – ovu seriju morate pogledati. Glavna zvijezda je Robyn Brooks, vlasnica malog vinyl dućana i dežurna coolerica koja se u deset epizoda serije bori s ljubavnim problemima. Fokus serije je na sjajnoj kostimografiji i scenografiji, fantastičnom soundtracku i Zoe koja jednostavno izgleda senzacionalno.

 

the great

 

Katarina Velika u interpretaciji mlade Elle Fanning je naprosto genijalna! Tražite li zabavnu seriju koju ćete progutati u jednom vikendu, The Great stavite na svoju listu. Citirat ću Juricu Pavičića jer je u jednoj rečenici odlično opisao baš sve – ‘Nesvakidašnja, drukčija, nesumnjivo zarazno priljepčiva, ali nerijetko i prilično antipatična, Great je bez sumnje serija koja ne sliči ni na jednu drugu, serija o kojoj će se pričati i pisati – pa makar i dobro!’

 

the queen’s gambit

 

O ovoj seriji posljednja dva tjedna svi pišu i to s dobrim razlogom. Već dugo ni jedna serija nije ovako oduševila, a razlog je definitivno odličan scenarij i mlada Anya Taylor‑Joy koju je The Queen’s Gambit lansirala u zvijezde. Ako vam se šah uvijek činio izuzetno dosadnim, Beth će vas u to razuvjeriti već u prvim minutama ove genijalne serije!