CHIT CHAT: IVONA & BRIGITA

Volite li Instagram zbog dobre fotografije, unikatnosti i svega onog što je nekad bio – Ivonu Bezmalinović i Brigitu Ercegović zasigurno pratite. Ove dvije Splićanke odavno su privukle moju pažnju svojom sjajnom estetikom i zapravo sam samo čekala pravi trenutak da ih ugostim na Little Fashion Paradise. Kako su obje ljubiteljice LFP collection, jednim spontanim dopisivanjem na Instagramu rodila se ideja da naprave par cool fotografija u omiljenim ovosezonskim LFP komadima na ulicama Splita. A, kako bi ovu priču učinila još zanimljivijom, zadala sam im zadatak da jedna drugoj postave desetak pitanja koja (iako se znaju godinama) možda ne znaju jedna o drugoj.

Obje Bikice po horoskopu, dugogodišnje prijateljice, rođene Splićanke, velike estete i mame koje su mi postale uzor jer vidim kako divno odgajaju svoju djecu, sjele su na jednu veselu kavu nakon snimanja i u neopterećenom razgovoru otkrile cool zanimljivosti jedna drugoj!

O Ivoni:

BRIGITA: Kako započinješ dan? 

IVONA: Glazbom, kavom i upravljanjem s komandama ‘umij se, operi zube’!

BRIGITA: Gdje ideš kad se želiš odmoriti? 

IVONA: Roniti. Imamo kuću na Braču daleko od gužve i ludila sezone pa se povučem tamo kad zagusti. Obožavam Liku i njen mir, Gorski kotar i moju ljubav Komižu (al van sezone). Il jednostavno odem na Skyscanner i nađem neku destinaciju po guštu. Dosta putujemo, sve više van velikih gradova pa su mi Škotska i Island došli ko pravi odmor za dušu. 

BRIGITA: Ivonina splitska must see and must eat mjesta?

IVONA: Kako sam veliki kavopija, obožavam naša specialty coffee mista Kava2 i 4coffeesoulfood, za hranu jedem sve kod Jolande (razmazila me), Bokkeria za pizzu, Šug za marende, Vila spiza, Bokeria…

BRIGITA: Obje živimo u Splitu, što ima ovaj grad, što nema nijedan drugi? 

IVONA: ‘Prčevitost’! Ja još živim u vrimenu kad je Split živio na svojim kalama, taj njegov temperament, životnost, lokalna kužina, glasni razgovori, a u drugu ruku mirne i tople zime, lakoća postojanja koju nudi. 

BRIGITA: Stavila si svoju fotografiju, organizaciju s Jolandom pod naziv Sentimenti? Zašto Sentimenti?

IVONA: Dugo sam razmišljala kako objedinit nešto lokalno i ono šta radim, a Sentimenti su točno ono u čemu guštam i kako živim. Sentimenti uvik i u svemu. S Joladnom imam isti sentiment za lokalno, za našu spizu, naš Mediteranski način života i sretna sam što kroz našu priču možemo klijentima približiti lokalno kroz iskustvo s hranom, uređenjem, samim doživljajem lokacije na kojoj se nalaze.  

BRIGITA: Ljubav prema fotografiji? Kada, kako i koliko?

IVONA: Ona traje sigurno od srednje škole, uvijek sam bila ona s aparatom i danas imam zabilježene sva mladenačka putovanja, izlaske i krive tanke obrve. Moj tata je obožavao fotografiju, uvijek je fotografirao brata i mene u odrastanju, tako da danas imam pune kutije Polaroida koje rado listam, a taj osjećaj sam htjela za sebe i za svoju obitelj. Vremeplov kroz fotografije. Fotografija je često bila moj bijeg od svega, a danas i posao koji me jako veseli. Joj kad se sjetim nas dvije u počecima Instagrama, bile smo pravi filter manijaci.

BRIGITA: Da tvoje fotografije imaju soundtrack kako bi zvučao? 

IVONA: The Godfather! Jose Gonzales, Davide Bowie, Nick Cave, Gianni Morandi…. 

Uglavno zbrčkano kao i moj mood… Volim jako Nick Cavea – moja dica krenu zavijati i kažu evo mama kad zasvira Bright Horses. 

BRIGITA: Film koji obožavaš?

IVONA: Znam, znam al ne mogu si pomoći svaki put se rasplačem kad se Roberto Benigni glupira dok ga vojnici vode na strijeljanje i iznova uživam na ‘La Vita e bella’. Ta snaga ( eto Sentimenti) …

BRIGITA: Najdraži komad odjeće koji posjeduješ?

IVONA: Stara haljina na šumu od Amarie.  

 

O Brigiti:

IVONA: Što si htjela biti kao mala? 

BRIGITA: Knjižničarka.

IVONA: Koju glazbu slušaš? 

BRIGITA: Najbolje pitat Deezer. Po njegovoj statistici moja tri najslušanija albuma ovog mjeseca su Brent Cash- How strange it seems, Richard Hawley- Coles Corner i Peter Doherty/ Frederic Lo- The Fantasy of Poetry and Crime. 

IVONA: Ti i Veljko obožavate putovati na koncerte, najdraži na kojem ste bili?

BRIGITA: Volimo putovanja i glazbu pa je super kad se to dvoje spoji slučajno ili namjerno. Najdraži koncert? Koncert Radioheada u Firenzi od prije nekoliko godina. Mada, iskreno, to mi je najdraži bend, tako i da su samo izašli na pozornicu i stajali u tišini rekla bi da je to bio najbolji koncert u mom životu.

IVONA: S prijateljicom Ivonom Kuzmanić izrađuješ nakit, kako je došlo do tog?

BRIGITA: Eto izgleda da sam slaba na Ivone bikice! Knot (@jewelryknot) spontano je izrastao iz prijateljstva, naših beskonačnih razgovora /razmjene ideja te zajedničke strasti prema stvaranju nakita i umjetnosti. Divna ekstenzija ove priče je novootvorena Ivonina art galerija Grop u Trogiru gdje se između ostalog može pronaći i naš nakit.

IVONA: Uvijek si nekako chic, kako bi opisala svoj stil?  

BRIGITA: Vrlo jednostavan i neopterećen. Mada to ne znači da nekad i samu sebe ne iznenadim. Dobre traperice, T-shirt, oversized košulje i sakoi osnova su moje garderobe koju nadopunim nekim zanimljivim asesoarom. Kada je stil u pitanju uvijek mi se sviđala nonšalancija Francuskinja i odijevanje po principu „I didn’t even make an effort but i look amazing“ 

IVONA: Zaljubljenica si u analognu fotografiju, što ti je najdraže fotografirati? 

BRIGITA: Ono što mi je blisko i što se nalazi u mom neposrednom okruženju kao na primjer splitske Bačvice koje volim snimati u različitim mijenama godišnjih doba, doba dana i atmosferskih prilika. Malo sam opsesivna, ali volim fotografirati iste stvari iznova.  Analognu fotografiju volim jer donosi posebnu atmosferu i emociju. Tjera te da usporiš i snimaš promišljenije.

IVONA: Tvojih 5 mjesta u Splitu za kavu i hranu? 

BRIGITA: Jutarnja kava u Kava 2 ili Caffe bar Galerija. Brunch u Brasserie 7. Ručak/Večera u restoranu Dvor. Kolač i sladoled u Cookie lab-u. 

IVONA: Da ne živiš u Splitu gdje bi živjela? 

BRIGITA: Bilo gdje na Mediteranu. Sve je lakše kad možeš da se prošetaš uz more.

IVONA: Kako provodite ljeto? 

BRIGITA: Ljetasto i terasasto s neograničenim zalihama lubenice.

Ovogodišnja ljetna kolekcija dostupna je do 23.09. na našem webshopu: Little Fashion Paradise.