chit chat: senja vild

Malo tko se posljednjih godina nije susreo s radom talentirane Senje Vild. Zbog posebnog modnog stila i istančanog oka za estetiku, ova cool fotografkinja davnih je dana privukla i moju pažnju. Znamo se godinama, često smo radile zajedno na nekim odličnim projektima, a u međuvremenu smo postale i prijateljice. Senja je još jedna u nizu cool žena koja privatno jako voli LFP collection, a ja je zbog toga volim još i više. Kada zamišljam idealnu LFP djevojku, zamišljam da nosi odjeću upravo na način na koji to nosi Senja. Neopterećeno, u svom prepoznatljivom stilu, s dozom retra i cool prizvuka. Iako u svom ormaru ima gotovo sve komade koji su proizašli iz LFP collection radionice, ljeto provodi u novoj kolekciji i favoritima – Dolce Far Niente i Your Favorite Summer pamučnim majicama. I naravno, ne odvaja se od svoje oversized LFP Favorite Summer torbe. U šetnji Zagrebom za LFP collection snimila ju je Ivona Malbašić.

Tko je Senja Vild?

Fotografkinja, nekadašnja plesačica, ponekad pustolovka, ona koji voli divljinu i putovanja. Zaljubljenica u čokoladu i matchu.

Ljubav prema fotografiji? Sjećaš li se kad se dogodila i kako?

Odrasla sam u umjetničkoj obitelji. Mama je arhitektica i bavi se fotografijom. Ima fotoprojekt sa mnom od mog rođenja pa do danas. Tata je diplomirao grafički dizajn i fotografiju.  Kreativno zanimanje bilo je neizbježno, a fotografija je jedan od medija za izražavanje.

Relacija Beograd-Zagreb? Gdje se osjećaš bolje, a gdje više ‘doma’?

Iz miješane sam obitelji i ne drži me mjesto. Svaki grad ima priču i budi različite osjećaje. Doma sam tamo gdje imam ljude koji su mojaobitelj’, ili pored kojih se osjećam tako da mogu biti ono što jesam. Beograd mi uvijek nedostaje, tamo sam odrasla. U Hvaru provodim ljeta, a rođena sam igrom slučaja u Splitu. Murska Sobota je rodno mjesto mog tate i tamo sam provodila ljeta u djetinjstvu. Zagrebačka adresa je moj novi život, a ne znam gdje će me put dalje odvesti. Uvijek sam spremna ići dalje.

Najdraža zagrebačka adresa?

Više njih. Cogito za kavu, Regular Bar ili Ten22 za cugu, Jolie Petite za kolače, a Umami je za noodle i hot bowlse… Mnogo je toga, nešto ću zadržati i za sebe, da se intervju ne bi pretvorio u Zagreb Tour guide .

Najdraža beogradska adresa?

Beograd je veliki grad i skoro svaki dan nikne neko novo cool mjesto, ali neka moja stalna mjesta su: bistro Tri, KC Grad, Koffein i trenutno najdraže – Valentina i karanfil. Gir store & caffe je must – spoj dizajna, arhitekture i odlične kave.

LFP collection? Tvoja prva asocijacija na brend?

Kvaliteta prije kvantitete od prvog dana.

Omiljeni komad koji posjeduješ iz kolekcije?

Teško pitanje za nekoga ko nosi svaki komad, još od prve majice. Recimo, oversized trenirka i LFP Original T-shirt (preimenovala sam je – ipak je prva i još uvijek favorit). Nova kolekcija me je posebno dojmila, i to majica i vesta s Dolce Far Niente natpisom.

Senja ljeti? Kako izgleda tvoj idealan ljetni dan?

Kavica u Kavi37 u Hvaru, kasni doručak, a onda brodicom na udaljene dijelove otoka, piće  pored mora, knjiga, druženje s dragim ljudima, kupanje pred zalazak Sunca.

Koji bi savjet dala sebi kao djevojčici?

Nemoj nikada da odustaješ.

Što Senja sanja? Gdje se vidi kroz par godina?

Ne znam, ali je važno da mogu raditi ono što volim, da sam ispunjena, sretna i da osjećaj slobode ne nestane. Snovi su tu da nas tjeraju da probamo više od onoga što mislimo da možemo, nekad je toliko toga moguće uz malo, ili malo više, truda i volje.

S kojim fotografom bi boljela raditi i zašto?

Sa Cameronom Hammondom. Njegov osjećaj za fotografiju. Vječno ljeto negdje na svijetu.  Kulesza & Pik – dvojac s estetikom i pristupom koju mogu ‘udisati’ svaki dan.

 

Najdraže mjesto za kavu?

Cogito u Zagrebu i hvarska Kava 37.

Trenutno na tvojoj playlisti?

Skoro sve od Cahrlotte Cardin, Ludovica Einaudi-a, omiljena mi je Nuvole Bianche, Kaleo – Vor i Vaglaskor, Angele – Ta Reine, to su aktuelni favoriti uz rad i mir koji trebam. A onda i Weeknd – Popular, COLORS SHOW, JMSN i Metro Boomin – Am I Dreaming… Da se vrte ovisno o raspoloženju.

Što trenutno čitaš?

How to tell your story so the world listens, Bobette Buster i preostale dijelove Gospođice Peregrine za čudnovatu djecu, Ransona Riggsa.

Serija koju bi preporučila?

Uvijek Peaky Blinders.

photos: Ivona Malbašić