INTERVIEW: Justine Hats

Izraelski brand naziva Justine Hats osvojio me svojim prekrasnim modelima koji odišu bezvremenskom klasikom, a istovremeno su nevjerojatno primjetni, moderni i cool. Iza branda se krije simpatična dizajnerica Yael Cohen s kojom sam popričala o samom osnivanju branda, inspiraciji i svim zanimljivostima vezanim uz ove prekrasne šešire koji osvajaju na prvi pogled.

Specijalizirala si se za dizajn šešira i pokrenula simpatičan brand zanimljivog naziva. Odakle ideja i ovako neobično ime?

Nakon svoje prve samostalne izložbe čija su tema bile glave i sve vezano uz njih, zaintrigirali su me šeširi. Ubrzo sam smislila naziv, za čiju mi je inspiraciju poslužila židovska umjetnica Justine Frank koja je pedesetih godina došla u Izrael. 

Pitanje koje je nemoguće izbjeći – što te inspirira?

Moram priznati da više od svega odlična priča, dobar film, muzika. Neki zanimljiv razgovor koji potraje dugo u noć, inspirativni ljudi i naravno moja djeca.

Imaš li omiljene dizajnere i ikone stila? Tko su oni?

Bila sam studentica dizajna u vrijeme kada se osnovala poznata nizozemska dizajnerska grupa Droog Design. Upravo su me oni naučili da gledam drugačije na sam dizajn i da pokušam proširiti svoje granice u potrazi za različitim perspektivama.

Tko je tvoja idealna mušterija?

Žene i muškarci između 30 i 40 godina, koji su puni samopouzdanja i ne boje se biti drugačiji i unikatni. Sve osobe koje vole umjetnost i modu i uživaju u životu.

Gdje možemo kupiti tvoje kreacije?

Na mojoj službenoj stranici www.justinehats.com i na etsy.com (Justine Hats) na kojoj uz šešire nudim i brojne fascinatore i simpatične dodatke za kosu. Sve o samom brandu, osim na webu, možete saznati i na Justine Hats Facebook stranici. 

Ima li neka slavna žena na kojoj bi voljela vidjeti svoje šešire?

Definitivno na Meryl Streep, volim kako gleda na svijet.

Koji su ti planovi za budućnost?

Želim otvoriti svoj prvi atelijer u kojem će se moći pogledati i kupiti šeširi, a koji će istovremeno biti moj studio i radionica za izradu šešira.