TURKISH HANGAR

INTERVIEW: TURKISH HANGAR

Odnedavno na hrvatskom tržištu postoji odličan brand koji mi je posebno drag jer iza njega stoji ekipa kreativaca iz Varaždina. Riječ je o TURKISH HANGAR-u, brandu koji u svojoj ponudi ima prekrasne artikle izrađene od drva, papira i tekstila, proizvode čistih linija i divnog dizajna… Nakon što su probili led na posljednjem Artomatu, došlo je vrijeme da se predstave publici svojim proizvodima pa sam tom prilikom popričala s Majom koja mi je otkrila sve zanimljivosti o njihovom brandu!

Tko se krije iza branda TURKISH HANGAR?

TURKISH HANGAR čini nas petero – braća Maltar (Franjo, Marko i Katarina), Margareta Šarkanji i Maja Patafta.

Odakle ideja za pokretanjem branda i za kreiranjem artikala koje imate u svojoj aktualnoj ponudi?

Zadnjih par godina odradili smo zajedno dosta projekata tokom kojih smo shvatili da slično razmišljamo i da se dobro nadopunjujemo. Profesionalno nas je dosta oblikovao rad za Turističku zajednicu grada Varaždina za koju smo osmišljavali i realizirali uređenje eksterijera za različite manifestacije. Tu smo imali prilike raditi na gradskim prostorima koji imaju neke specifične zakonitosti i izazove…

Cijelo to vrijeme postojala je ideja o produkciji malih serija proizvoda s našim potpisom, ali joj je trebalo vremena da sazrije. Prijava na posljednji Artomat bila je presudni moment. Kako nam format tog događanja i njegova publika odgovaraju, odlučili smo upravo tamo prvi put predstaviti svoj rad i sakupiti povratne reakcije o našim proizvodima.

TURKISH HANGAR

Po čemu se vaš brand razlikuje od ostalih brandova na našem tržištu?

Mislim da upravo po širokom spektru naših interesa – raznolikosti proizvoda koje planiramo prezentirati. TURKISH HANGAR je naša sigurna zona pod čijim ‘krovom’ zajedno promišljamo različite ideje na prilično fleksibilan i otvoren način.

Što sve imate u ponudi? Koji je proces izrade i koje materijale koristite?

Radi se o malim serijama brižno izrađenih predmeta od drva, papira ili tekstila. Zajednička karakteristika svim proizvodima i ono što daje cijeloj priči glavu i rep je čist, jednostavan dizajn. Proizvode izrađujemo ručno, a od metoda tiska usredotočili smo se na one bazičnije poput sito tiska i pečatiranja koje rezultiraju ‘organskim’ otiscima. Svi proizvodi u ponudi su i uporabnog karaktera. Oni su – pečati za tisak na papiru, drvu ili tekstilu, mali notesi, kalendari, platnene vrećice, privjesci za ključeve, ogrlice, podlošci za čaše i stolice za djecu.

Gdje možemo pronaći vaše artikle?

Odabrani artikli iz našeg asortimana mogu se od danas pronaći u Gift SHOPU Kina Europe. Za sve ostale informacije možete nas pratiti na Facebooku i Instagramu.

TURKISH HANGAR

Koji je raspon cijena artikala?

Za artikle iz trenutne ponude raspon je 40-250 kn.

Planovi za budućnost?

U bližoj budućnosti i dalje raditi zajedno i graditi prepoznatljiv stil. Nekom prirodnom selekcijom računamo da će neki naši proizvodi otpasti dok one koji se pokažu vrjedniji mislimo dalje razvijati.

U daljoj budućnosti maštamo o nekom malom, ali (multi) funkcionalnom prostoru za rad.

TURKISH HANGAR

TURKISH HANGAR

TURKISH HANGAR

TURKISH HANGAR

TURKISH HANGAR

TURKISH HANGAR