INTERVJU: peek.a.Boo & heart.it

Ako ste ove sezone poludjeli za prozirnim modnim dodacima, no ne želite kupiti modele koji se nude u high street dućanima pogledajte što u svojoj ponudi imaju brendovi peek.a.Boo i heart.it! Dvije šarmantne djevojke nude unikatne modele pismo torbi i predimenzioniranih ogrlica, šalju u Hrvatsku i rade po narudžbi! Upoznajte Helenu i Lanu!

Tko se krije iza peek.a.Boo prozirnih torbica i heart.it ogrlica?

peek.a.Boo: Ja sam Helena Bubalo, imam 23 godine, studiram Socijalni rad, živim u malom Ljubuškom koji je pun kreativaca i sretno sam udana.

heart.it: Moje ime je Lana Anić, imam 24 godine i dolazim iz Bosne i Hercegovine, preciznije – iz Mostara. Osim što se krijem iza heart.it prozirnih (i neprozirnih) ogrlica, apsolvent sam pravnog fakulteta.

Odakle ideja?

peek.a.Boo: Ideja je nastala u devetom mjesecu prošle godine. Kod nas još nije bilo kupiti transparentnih torbica, a ja sam na jednom blogu naišla na pleksi clutch i samo o njemu pričala mjesec dana. Kako pleksi nije baš jednostavan za oblikovanje ako nemaš potrebne strojeve, odlučili smo se za materijal koji je isto proziran ali lakši za oblikovanje. Ideja je stagnirala skoro pola godine jer sam u to vrijeme radila kao menadžer u jednom high-street brandu i jednostavno nisam imala vremena. U drugom mjesecu smo napokon razradili ideju, napravili par pokusnih torba i krenuli.

heart.it: Ogrlice radim već godinu dana, a djevojke koje ih kupuju prate trendove pa zajedno s njima i ja. U modnim časopisima, blogovima, na portalima transparentni PVC i pleksiglas su u posljednje vrijeme neizbježni i pomislila sam da bi ogrlica s njima bila baš efektna. Pokušala sam i konačan rezultat mi se svidio.

Prozirni modni dodaci su veliki hit u svijetu, kakva je situacija kod nas? Imaš li puno narudžbi?

peek.a.Boo: Moram priznati da nisam očekivala ovakav razvoj situacije. Potražnja je jako velika i narudžbi ima sa svih strana. Stranica postoji tek dva mjeseca, a već ima preko 3000 lajkova. I moram se složiti s Lanom, naše djevojke ne zaostaju nimalo u praćenju trendova, čak štoviše.

heart.it: I kod nas je popularan, već kad sam prvi probni model napravila, dobila sam dosta upita za njega, mislim da djevojke kod nas nimalo ne zaostaju u praćenju trendova. Trenutno se ogrlice prodaju čim ih stavim na svoju stranicu i to mi je još uvijek nevjerojatno.

Koja je cijena i šalješ li u Hrvatsku?

peek.a.Boo: Pošto imam više modela torbi, kao i narukvice i remenja, cijene su različite, ali idu u rasponu od 60 kuna za narukvice do nekih 300 kuna za velike torbe. I da, šaljem u Hrvatsku preporučenom poštom, kao i u ostale zemlje.

heart.it: Cijena ovisi o materijalu od kojih je ogrlica napravljena, ali rekla bih da je prosjek 200 kuna. Za Hrvatsku, ali i sve druge zemlje, šaljem, i to uvijek preporučenom poštom.

Postoji li mogućnost odabira boja ili djevojke mogu kupiti samo gotov proizvod?

peek.a.Boo: Zasad još radimo na principu naručivanja. Sve ide po želji kupca, rok isporuke je zbog toga malo duži, ali ako su pitanju neke prigode i ako se nekome baš žuri, onda izađemo u susret tako da na kraju svi budu zadovoljni. A najdraže mi je kad se kupci "vrate“ po još, to je najbolja potvrda za rad i ljubav koju ulažem u sve to.

heart.it: Ogrlice stavljam gotove u prodaju svaki petak, jer inače zaprimim puno narudžbi i onda vrijeme isporuke traje duže, ali ako od gotovih modela nema nijedna kakva se kupcu sviđa, rado ću izaći u susret i napraviti neku baš po njegovoj želji.

Na kojoj poznatoj osobi bi rado vidjela svoj prepoznatljiv modni dodatak?

peek.a.Boo: Ma meni je super što peek.a.Boo torbe žele i curice od 6-7 godina  i djevojke i gospođe i sve su jednako oduševljene. Ali ne bih imala ništa protiv da Nicole Warne ili Alix Bancourt negdje, nekako zapikiraju peek.a.boo torbu… E, to bi bilo baš fora!

heart.it: Najbliža nekom stilu koji ja volim jeste Olivia Palermo, voljela bih vidjeti kako bi ona iskombinirala neki moj komad nakita. Međutim, apsolutno jednako me razvesele i poznate i “nepoznate“ djevojke koje nose heart.it, važno mi je samo da prepoznaju moj trud i ljubav prema poslu kojem se bavim.

( peek.a.Boo) (heart.it)