A PARIS Jeanne Damas, Lauren Bastide

IT BOOK: A PARIS

It djevojka Jeanne Damas, s vojskom sljedbenika na Instagramu utjelovljenje je prave pariške djevojke. Neovisno gdje se pojavila i za koji magazin morala dati izjavu, Jeanne se svugdje susretala s pitanjem zašto je upravo ona prava pariška djevojka. Odgovor na to dala je zanimljivom knjigom jednostavnog naziva ‘A Paris’ koju je izdala u suradnji s novinarkom i feministicom Lauren Bastide. Dok je Lauren zaslužna za tekst, Jeanne je autorica svih fotografija u knjizi koja će sasvim sigurno krasiti police brojnih ljubiteljica njezinog stila i Pariza općenito.

U knjizi su djevojke ispričale priče o dvadeset divnih Parižanki koje su totalno različite po svemu, osim po mjestu u kojem žive. Moram priznati da jedva čekam englesku verziju ove knjige.

It-girl, Jeanne Damas is considered the incarnation of La Parisienne. From Vogue to Marie-Claire, via Elle, and from New York to Paris and Asia, journalists constantly question her about what makes her the new face of the mythical French woman. To which she replied that there were as many Parisians as women living in Paris.

Written by journalist and feminist Lauren Bastide and illustrated with photographs taken by Jeanne Damas, ‘A Paris‘ offers to read twenty portraits of Parisians of different origins, ages, routes and districts. I have to admit I can’t wait for an English version of this book.

A PARIS Jeanne Damas, Lauren Bastide

A PARIS Jeanne Damas, Lauren BastideA PARIS Jeanne Damas, Lauren Bastide

A PARIS Jeanne Damas, Lauren Bastide

Tags: