LFP COLLECTION: DOLCE FAR NIENTE

Prošlo je gotovo godinu dana od lansiranja LFP collection brenda koji sam pokrenula povodom desetog rođendana Little Fashion Paradise. Presretna sam što vas i dalje veseli nositi majice iz prve kolekcije – klasike u organskom pamuku koje krasi vibrantni retro logo i što s velikim nestrpljenjem čekate novu kolekciju. Napokon mogu reći da je čekanju došao kraj jer je moja kolekcija za jesen/zimu 2021./22., naziva Dolce Far Niente, od danas dostupna na našem webshopu!

Uvijek krećem od sebe i svog stila tako da sam za novu kolekciju razmišljala bez kojih komada sama ne mogu provesti hladnu sezonu. Uvjerena sam da će trend trenirki i dalje biti na modnom tronu pa se u kolekciji (na nagovor brojnih klijentica) konačno našla trenirka – dolazi u vintage white boji, krasi je retro logo i izrađena je od organskog pamuka koji se zapravo proteže cijelom kolekcijom. Uz nju, glavni komad kolekcije su svakako polo majice kojima se osobno najviše veselim. Osmislila sam ih u tri uzorka – vječne prugice bez kojih sama ne funkcioniram i vadim ih u svim situacijama kada sam bez ideje što nositi te prepoznatljiv print od prošle sezone koji sam za jesen zamislila u zeleno-bijeloj kombinaciji boja. Prugice su dobile pojačanje u obliku natpisa Saturday i Sunday pa je na vama da se odlučite koji od ova dva dana u tjednu više volite i naručite svoju novu omiljenu majicu u kojoj ćete provoditi vikende! U kolekciji vas očekuje i divan zeleni hoodie, dva T-shirta s meni jako dragim Dolce Far Niente printom, naš legendarni šeširić i nezaobilazna LFP maksi torba u zeleno-bijelom printu.

Sva proizvodnja odvija se u Varaždinu u Caspar designu koji je zaslužan za izradu mojih kreacija. Caspar design i LFP collection zagovaraju slow fashion pokret, koriste energetski učinkovitu digitalnu tehnologiju koja omogućava print na zahtjev zbog čega se smanjuje tekstilni otpad, a za print na pamučne majice koriste ekološki prihvatljivu ‘inkjet’ tehnologiju s biorazgradivim bojama na bazi vode. Cijela filozofija je okrenuta prema malim serijama i svi artikli se izrađuju tek nakon zaprimljene narudžbe kako bi se izbjeglo stvaranje nepotrebnih zaliha. Kolekcija je izrađena od organskog pamuka i dolazi s oznakom GOTS (Global Organic Textile Standard) certifikata koji je poznat kao vodeći svjetski standard za organski tekstil. Definira visoke ekološke kriterije duž čitavog lanca opskrbe tekstilom, a zahtijeva i usklađenost sa socijalnim kriterijima. Korištenje organskih vlakana iz ekološke proizvodnje, eliminacija otrovnih tvari i tvari štetnih za okoliš, tek su mali izvadak iz obvezujućih GOTS kriterija.

Dok šarene polo majice, majice kratkih rukava, torbu i šešir možete kupovati do kraja hladne sezone, LFP predimenzionirane trenirke i zeleni hoodie dolaze u jako limitiranom broju pa svakako požurite s kupnjom ako se ove sezone želite dočepati ovih retro komada s potpisom LFP collection.

Kolekcija je dostupna na webshopu caspar-design.com i na Instagramu @lfp_collection.