LITTLE FASHION PARADISE IS TEN YEARS OLD TODAY

Nikad nisam voljela pisati uvode i uvijek sam se divila kolegama novinarima koji briljiraju u njima… Prije točno deset godina sjedila sam kao i danas nad tekstom od kojeg sam imala najveća očekivanja jer je trebao označiti novo razdoblje u mom životu. Bilo je kao i danas kišno i tmurno, a ja sam kao i sad satima sjedila nad njim u nadi da ću dobiti neki neočekivani nalet kreative i napisati nešto sjajno na što ću biti ponosna i godinama kasnije… To se naravno nije dogodilo, no ipak sam 20.11.2010. objavila jedan kratki post u kojem sam kratko opisala sebe i svoj blog naziva Little Fashion Paradise. I tako je sve krenulo – jednim malim i totalno neinspirativnim tekstom koji mi danas zvuči grozno. U tom trenutku nisam ni sanjala da ću deset godina kasnije slaviti rođendan tog istog bloga, sa zajednicom koja je sa mnom odrasla uz njega i koja me predano prati sve ove godine.

Little Fashion Paradise danas slavi svoj deseti rođendan, a ja sam presretna i preponosna što stojim iza njega. Možda nisam ponosna na sve tekstove koji su objavljeni na njemu, no ponosna sam na trud i kontinuirani rad koji sam uložila u njega. I ponosna sam jer sam dobrim djelom sve što sam danas upravo zbog njega. U ovih deset godina na mom poslovnom polju dogodilo se svašta, a tu je velikim djelom zaslužan i moj blog. Brojni današnji klijenti prepoznali su moju kreativnost i kvalitetu zbog sadržaja koji sam sve ove godine objavljivala na Little Fashion Paradise, imala sam prilike surađivati s nekim od najjačih modnih brendova, davne 2011. sam na poziv H&M-a uživala u Stockholmu, a 2015. sam bila nagrađena s Elle Style Awards nagradom za najbolji modni blog…  Kroz sve ove godine na blogu su se pojavili razni sugovornici, a neki od njih su svoje prve intervjue dali upravo Little Fashion Paradiseu. Samo neki od njih su beogradska produkt dizajnerica Ana Kraš, naša divna Ana Tevšić, modna dizajnerica Selma iz Little Wonder nakita, Emilija iz Mishke, Ognjena iz Yugochica, Olga iz Damsel In Distress, Sandra iz Call Me Margot, slovenska ilustratorica Alja Horvat… Tu su i dugogodišnje modne suradnje s našim dizajnerima od kojih posebno volim onu sa Sonjom Lamut jer je uz mene sve ove godine i jer se uvijek pobrinula da na eventima zablistam u njezinim kreacijama (Sonja kreni opet raditi kolekcije!).

No svega ovoga ne bi bilo da nema vas – mojih čitateljica (i čitatelja!) koje ste tu od samih početaka. Zato sam odlučila povodom desetog rođendana napravi mali redizajn i rebrending i nagraditi upravo vas koje me predano pratite. Povodom rođendana udružila sam snage s Caspar designom s kojim sam izradila limitiranu kolekciju T-shirtica i sweatshirtica koje sam odlučila pokloniti ljudima koji su mi bili podrška od samih početaka te organiziranim nagradnim igrama na blogu i Instagramu za vas koje su odrasle zajedno sa mnom i pratite me sve ove godine. Majice krasi redizajnirani logo u bojama koje me nekako najviše opisuju, a koji je osmislila Vinka iz Marvin Makes You Happy. Za majice je zaslužan Caspar design koji mi je osigurao najkvalitetnije majice od organskog pamuka i pobrinuo se da na njima osvane vibrantni print o kakvom sam dugo maštala. Veliki su zagovaratelji slow fashion pokreta, koriste energetski učinkovitu digitalnu tehnologiju koja omogućava print na zahtjev zbog čega se smanjuje tekstilni otpad, a za print na pamučne majice koriste ekološki prihvatljivu ‘inkjet’ tehnologiju s biorazgradivim bojama na bazi vode. Fokusiraju se na male serije što je sjajno jer je danas teško pronaći pogon koji će vam napraviti nešto u jako limitiranom broju. Ne moram ni reći kako sam već puna novih ideja i jedva čekam da sjednem s njima i osmislim opet nešto novo!

 

Mislim da sve ove godine nisam na blogu imala ovako dugačak tekst pa vam za kraj želim još jednom svima zahvaliti na dugogodišnjem praćenju i svim divnim komentarima. I kao što sam i gore obećala – želim nagraditi vas koje ste tu od samog početka. Želite li nositi Little Fashion Paradise majicu ostavite mi komentar ispod članka na Facebooku zašto volite moj blog i koliko ste dugo sa mnom, i ja ću najkreativnijem odgovoru pokloniti sweatshirt, a druga dva najkreativnija komentara dobivaju T-shirt.

P.S. S obzirom da je prva serija majica već nestala, odlučila sam kroz dva tjedna napraviti novu seriju koja će biti na prodaju. Ako vam se majica sviđa i želite je imati pratite blog i moje društvene mreže za update o njima! I slobodno mi javite komentare na njih!

 

Tags: