MOMMY STORIES: BABY’S BEDROOM

Od trenutka kad sam ostala trudna razmišljala sam o tome kako ću urediti kutak u koji ćemo u početku smjestiti našu bebu. Trenutno nemamo viška sobu za malog pa je jedina opcija bila preurediti spavaću sobu i pronaći mjesto na kojem će se nalaziti sve što maloj bebi treba prvih godinu dana. Odmah sam znala da kutak želim istaknuti primjetnom tapetom oko koje ću graditi cijelu priču. Potraga za tapetom bila je duga, no srećom mali Lev ima tetu u Njemačkoj koja je kupila prekrasnu žutu tapetu laganog retro prizvuka, u uzorku koji me osvojio na prvu!

Nakon što sam pronašla savršenu tapetu, bacila sam se u potragu za krevetićem ili kolijevkom. Mala kolijevka brenda Oliver Furniture iz Mali Zakladi pokazala se idealnom jer je na kotačiće pa sam je ovih prvih par tjedana u večernjim satima bez problema dovezla do našeg kreveta kako bi beba bila blizu nas. Stari ladičar odlučila sam iskoristiti za prematalicu tako da sam zaposlila tatu koji mi je sam izradio drvenu podlogu za previjanje na koju sam stavila najslađu Liewood podlogu. Znala sam da mi osim kolijevke, komode i prematalice treba nešto praktično za odlaganje jaknica i vestica pa sam se sjetila da na tavanu imam bijele ljestve koje su davno bile dio mog dječjeg krevetića. Njih sam naslonila na naš garderobni ormar i tako sam improvizirala vješalicu na kojoj danas stoje njegove (ili moje!) najdraže igračke i robica koju nosimo kad idemo u šetnju.

Iako tek ima dva mjeseca, naš malac već ima hrpu stvari koje je dobio na poklon te sam one najljepše željela staviti na neko vidljivo mjesto. Dvije ručno rađene police brenda Stribbo pokazale su se savršenim detaljem na žutoj tapeti i praktično mjesto na kojem danas stoje pokloni koje je Lev dobio od obitelji i prijatelja. Posebno mjesto u mini kutku krasi ilustracija drage prijateljice, ilustratorice Ide Ister.

 

Tags: