One day with M-ishka

Postoje ti neki cool ljudi koje upoznaš preko društvenih mreža i s kojima klikneš na prvu. Meni se to dogodilo s Emilijom iz brenda M-ishka, kreativkom čije kreacije obožavam i kojima se uvijek iznova veselim svake nove sezone… Njezine M-ishka cipele su nešto najljepše i najudobnije što posjedujem u svom ormaru i jedan su od onih statement komada koji mi nikad neće dosaditi.  S Emilijom sam davno odradila intervju u kojem smo popričale o njezinom brendu, o samim počecima, inspiraciji i modi općenito, no danas sam s njom odlučila otvoriti novu rubriku na Little Fashion Paradise u kojoj ću provesti jedan dan s meni dragim kreativcima i ljudima iz modne branše u čijoj se estetici pronalazim i čije brendove volim. Pa kako izgleda jedan M-ishka radni dan – saznajte u nastavku!

Kako izgleda jedan M-ishka radni dan?

Moj radni dan se zapravo razlikuje ovisno pripremam li novi proizvod zbog kojeg sam uglavnom u radionici sa svojim modelarima ili ako je period ljetne sezone sam lagano u kaosu s narudžbama i tada dosta vremena provodim u M-ishka storeu. Iskreno najviše uživam u periodu kreativnosti prilikom pripreme i izrade novog proizvoda.

Posljednjih godinu dana imaš vlastiti dućan u kojem ljubiteljice M-ishke mogu na jednom mjestu pronaći sve tvoje proizvode. Je li taj prostor i tvoj radni prostor ili kreiraš negdje drugdje? Kako izgleda prostor u kojem stvaraš?

Prostor M-ishka storea smo koncipirali tako da se sastoji od dva dijela. U jednom dijelu je showroom i prodajni dio gdje dočekujemo sve naše kupce, dok je drugi dio rezerviran za maštarije odakle uglavnom izlaze sve moje ideje i mjesto gdje kujem planove. Kompletan prostor odiše posebnom mirisnom notom koja je rađena samo za M-ishku, uvijek je prepun svježeg cvijeća, a pastelne note u dućanu su moja vječita inspiracija.

I to je prostor u kojem najljepše stvaram. 

Interijer tvog dućana oduševljava na prvi pogled. Koja je bila ideja iza uređenja? Tko je zaslužan za njega?

Sam prostor sam ja osmislila, a realizirali su ga arhitektica Jasmina Dragisic ispred studia Oh space koja živi i radi u Londonu i Dusan Nenadovic koji stoji ispred beogradskog studija 11k. Oni su uspjeli prenijeti M-ishkin senzibilitet na prostor. 

Voliš li više kreativni nered ili si jedna od onih dizajnerica koja voli da sve ima svoje mjesto?

Mislim da bi na ovo pitanje radije odgovorili moji ukućani, prijatelji i suradnici. Ne podnosim nered, ne znam kako netko može bilo što raditi u neredu, neorganizaciji i kaosu. Obožavam kad sve ima svoje mjesto, kad je sve uredno i lijepo. Zapravo taj osjećaj me najviše inspirira, mislim da tada mogu SVE.

Kako izgleda proces izrade jednog M-ishka proizvoda? Koliko si angažirana oko njega? 

Najljepši i najduži dio je kreiranje novog proizvoda i njegovo modeliranje. Ponekad mi uzme i godinu dana dok nisam sigurna da ću ga pustiti u proizvodnju. Zatim se nastavlja kroz nabavku materijala, kože, đonova, pozamanterije i taj dio procesa sada, s iskustvom, ide mnogo brže. Kada nastane model najbitnije mi je da ga ja isprobam, da osjetim da je sve kako treba. Tek nakon toga kreće odabir palete boja, proizvodnja i na kraju predstavljanje kupcima. Trenutno baš radim na novim sandalama za proljeće/ljeto 2022. 

Možemo li ove sezone osim nove palete boja očekivati i neke novitete u M-ishka asortimanu?

Za ovu sezonu sam pripremila nekoliko novih boja koje su se pokazale kao apsolutni hit. Najveća novina su M-ishka espadrile za male djevojčice što je posebno oduševilo mame. Ono najljepše što dolazi uskoro je nova kolekcija torbi za ljeto od meni omiljenog materijala – ratana.

Načula sam da postoji velika šansa da ćeš sredinom lipnja sudjelovati na jednom modnom događanju u Zagrebu. Možeš li mi već potvrditi tu informaciju i reći što nas očekuje?

Nažalost te moram razočarati. Naime, pozvana sam u Zagreb na divno događanje Elle Boutique. Uz obostranu želju i volju da dođemo, komplicirana administracija je pobijedila i ovog ljeta se nećemo družiti u Zagrebu. 

Tags: