SHOP SMART: KASMIR IS PURE LOVE

S godinama sam naučila da je puno bolje kupiti nešto kvalitetno i u vječnom kroju, nego besmisleno gomilati trendi odjeću popularnih high street brendova koja najčešće završi na dnu ormara i nosi se tek povremeno. Prošle godine konačno sam počela kupovati pametnije i manje – umjesto suludih shoppinga po high street sniženjima, kroz godinu sam se počastila s par skupljih odjevnih komada i modnih dodataka koje sjajno kombiniram s ostatkom svog ormara. A, taj trend odlučila sam nastaviti i u godini koja je tek počela. Zato vam danas pažnju usmjeravam na jedan mali obiteljski brend iz Slovačke naziva Kašmir koji se specijalizirao za izradu vječnih komada od najkvalitetnijeg kašmira. Njihov kašmir izrađuje se u maloj tvornici u Nepalu, koja se nalazi u blizini glavnog grada Káthmándu. Velika pažnja usmjerena je na apsolutno sve pa tako njihove kreacije dolaze u sjajnim krojevima, divnim nijansama boja i nevjerojatnoj kvaliteti. Iz bogate ponude izabrala sam zeleni komplet jer me osvojio divnom bojom i odličnim modelom, a nisam mogla odoljeti ni prekrasnoj mekanoj vesti  s kragnom ružičaste boje. Čim sam ih izvadila iz kutije primijetila sam da su napravljeni besprijekorno, da je kašmir senzacionalan i da će upravo ovi komadi postati moji novi najdraži must have komadi za bezbroj kombinacija. A, ono najbolje – zbog kroja ne robuju trendovima i znam da ću ih nositi dugi niz godina.

Zašto izabrati kašmir? Ako sami niste upoznati s kvalitetom, pitajte mame i bake zašto je kašmir sjajan i zašto ga obožavaju starije generacije! Ono što vam ja mogu reći je da je kašmir ljubav na prvi dodir. U njemu ćete osjetiti delikatnu finoću, nevjerojatnu mekoću, toplinu i vrlo brzo ćete otkriti da u rukama držite nešto posebno. Odjeća od kašmira nije baš najjeftinija, pogotovo ako je proizvedena ručno i od najkvalitetnijih vlakana jer se ona godišnje dobiju samo u ograničenim količinama, no zato birajte vječne modele i boju za koju ste uvjereni da će vam i nakon nekoliko godina izmamiti osmijeh na lice i sjajno upotpuniti svaki outfit.

Postoji nekoliko bitnih pravila kojih se morate držati želite li da vaša odjeća od kašmira traje godinama.

• kašmir se obavezno prozračuje! Pobrinite se da ne nosite džemper dva dana za redom, uvijek nosite odjeću od kašmira barem svaki drugi dan. Džemper će se odmoriti i prozračiti.

• kašmir nikada nemojte prati pri temperaturi višoj od 20 ° C. Samo pri temperaturi vode do 20 ° C,  odjeća od kašmira neće izgubiti svoj oblik. I nikako ga nemojte iscijediti rukama, bolje ga je staviti na sušilo i pustiti da voda polako iscuri iz njega.

• opran i iscijeđen džemper nikada nemojte sušiti na direktnom suncu ili u sušilici – džemper se stegne i gubi mekoću i nježnost.

• odjeću od kašmira ne treba peglati.

A, sad klik na www.kasmir.hr i pronađite svoj novi najdraži pulover koji ćete nositi godinama! Imaju brzu i sigurnu dostavu, te brojne mogućnosti plaćanja od kojih je jedna i pouzećem.

Instagram: @cashmerespecialist

Facebook: CashmereSpecialist.com

photos: S.K.

powered by Kasmir.hr

Tags: