Kranjska gora

WEEKEND TRIP: KRANJSKA GORA

Želite li pobjeći od nesnosnih vrućina i odmoriti se u prekrasnoj prirodi, moj je savjet da isplanirate vikend u Kranjskoj Gori. Dugo nam je bila na listi želja, a sada je postala jedno od onih mjesta na koje ćemo se definitivno često vraćati. Smještaj smo bukirali preko booking.com (našli smo savršen apartman s pogledom na Triglav, koji u sklopu objekta ima i ogroman restaurirani štagalj s košarkaškim igralištem, biljarom, stolnim tenisom, stolnim nogometom…)  i stigli u Kranjsku Goru u petak navečer. Plan je bio da subotu iskoristimo za razgledavanje i šetnju prekrasnom prirodom, a u nedjelju produžimo do Italije i njihovih famoznih Laghi di Fusine jezera.

Kranjska Gora vrvi turistima pa ona najatraktivnija mjesta probajte obići u jutarnjim satima. Jedno od njih su svakako i Zelenci, prirodni rezervat koji se sastoji od močvare i impozantnog jezera smaragdno zelene boje. Osim Zelenci na listu stavite i jezero Jasna (u ljetnim mjesecima se tamo možete kupati, sunčati na divnim drvenim molovima, voziti SUP ili jednostavno uživati u ispijanju kave u prekrasnom kafiću uz obalu) i prijevoj Vršič (ponesite duge rukave jer je velika razlika u temperaturi). Za kraj dana ostavite Planicu koja je okružena neopisivom prirodom.

Do Italije vam treba svega petnaestak minuta lagane vožnje i stići ćete do njihovih Belopeških jezera (Laghi di Fusine) koja su stvorena za cjelodnevno uživanje. Napravite krug oko manjeg jezera i produžite stazicom do većeg. Manje jezero je idealno za kupanje, vožnju čamcem ili SUP-om, sunčanje i punjenje baterija za novi radni tjedan.

 

ZELENCI
odmah iza sela Podkoren, na južnoj strani magistralne ceste

Kranjska gora

Kranjska gora

 

JEZERO JASNA

prije prvih zavoja na cesti prema Vršiču

Kranjska gora
Kranjska gora
Kranjska gora

VRŠIČ

najviši cestovni prijevoj u Sloveniji (1.611m)

Kranjska gora
Kranjska gora
Kranjska gora

PLANICA

poznata letačka skakaonica

KRANJSKA GORA
KRANJSKA GORA
Kranjska gora

LAGHI DI FUSINE

13 km od Kranjske Gore, uz talijansku granicu

Kranjska gora
Kranjska gora
KRANJSKA GORA
BACKPACK: Fjallraven, CLOTHES: adidas Originals

photos: S.K.