PERFECT STAY: GRAND HOTEL WIESLER

Graz sam uvijek povezivala s dobrim shoppingom u koji sam išla s roditeljima još kao klinka, ili s gužvama u vrijeme Adventa kad smo znali sjesti s društvom u auto i neplanirano se izvesti u prosincu u ovaj šarmantan austrijski grad. Kao klinka ga zapravo nikad nisam istraživala jer mi je na pameti bio samo shopping, a u vrijeme Adventa sam znala da je gradić lijep, no vjerojatno zbog gužvi i same zime nije na mene ostavio neki poseban dojam.

Prošlog vikenda Graz je postao jedno od omiljenih mjesta koja ću definitivno češće posjećivati u toplim mjesecima i u trenutcima kada poželim napuniti baterije. Osim što sam znala da ćemo Graz doživjeti sasvim drugačije jer je lijepo vrijeme i jer putujemo s Levom, posebno me veselilo što ćemo dva dana provesti u prekrasnom Grand Hotel Wiesleru koji me osvojio svojom pričom i interijerom još prije par godina kad sam ga stavila na wishlistu. 102 hotelske sobe dobile su veliki remont sredinom 2018. na ideju samog vlasnika Floriana Weitzera, koji ih je odlučio ostaviti u moodu iz početka dvadesetog stoljeća, no zapaprio ih je neodoljivim detaljima koji ovom starom hotelu daju jednu lagano hipstersku i cool notu. Soba u kojom smo odsjeli nosi naziv Royal Oak Suite i jednom riječju je savršena! Velika i prostrana, s udobnim krevetom, kožnim foteljama za popodnevno uživanje i samostojećom kadom tik do kreveta, uređena je u art nouveau stilu i zove vas da u njoj provodite vrijeme. Sam hotel datira iz 1909. godine i ima vibru starog hotela koji vas na trenutak vraća u prošlost. To ćete najviše doživjeti odlučite li preskočiti lift i umjesto toga izaberete staro stubište koje vas vodi do vašeg kata. Još jedna posebnost je Salon Marie, fenomenalan restoran koji se nalazi u prizemlju hotela u kojem poslužuju odličnu hranu uz uvijek sjajnu glazbu. Ultra popularno mjesto za doručak i večeru slovi kao jedno od it mjesta brojnih domaćih, a jednom kad probate njihov čuven bečki šnicl vjerujte mi – i vama će postati obavezna destinacija kad vas put odvede do Graza.

Sigurno vas zanima gdje se hotel nalazi? Tik do čuvenog Kunsthausa, uz rijeku Muru i svega 5 minuta lagane šetnje do svima omiljene shopping ulice Herrengasse. Poželite li napuniti baterije i uživati u divnom interijeru, ukusnoj hrani i gradu koji krije hrpu zanimljivosti – Grand Hotel Wiesler u Grazu stavite na svoju wishlistu.